MOOCommunity

Hier worden activiteiten van de MOOCommunity aangekondigd en gearchiveerd (omgekeerde chronologische volgorde):

[003] UGent ondersteunt in 2018 een aantal MOOC-projecten. Op 2 maart 2018 kwamen de vijftien teams die aan een project werken bijeen. De slides en video’s van die bijeenkomst delen we graag met de MOOCommunity (de audio hapert regelmatig, maar de boodschap is meestal te volgen):

Stefaan Cottenier schetst de context van het MOOC-initiatief, en bespreekt de vragen die de teams vooraf meegaven. Download de slides en klik hierboven op de video.

Frédéric Bruynings overloopt het materiaal dat bij DICT en DOWA ontleend kan worden, en geeft software-tips. Bekijk de slides op slides.com, en klik hierboven op de video.

Lieselot Declercq en Joke Hollants (d-teach) geven een mini-cursus “instructional design”, en leggen uit hoe ze de MOOC-teams kunnen begeleiden. Download de slides, en klik hierboven op de video.

[002] Wil je informeel van gedachten wisselen met UGent-collega’s die net als jij zoekende zijn omtrent MOOCs? Schrijf je dan in voor de MOOCoffie: telkens er een vijftal nieuwe inschrijvingen zijn, komen we met dat groepje samen voor een informele babbel. Wie? Iedereen die het certificaat van de mini-MOOC haalde, kan zich inschrijven. Waar? Bij diegene van de vijf die de gezelligste koffiehoek heeft.

[001] Leden van de MOOCommunity werden expliciet uitgenodigd op dit Broodje Martinnovatie van de Faculteit Wetenschappen van de UGent (oktober 2017). Het thema was MOOCs in mijn onderwijs. Stefaan Cottenier analyseert het gebruik van de mini-MOOC als model voor MOOCs in regulier onderwijs, en toont hoe het vak Computational Materials Physics volledig via een MOOC gegeven wordt. Peter Dawyndt bespreekt de ideeën rond MOOCs in de opleiding informatica. Veerle Fack toont hoe het vak Bioinformatics Algorithms naar MOOCs toewerkt.